当前位置:首页 > 单元作文 > 正文
文章正文

I,received,a,call,today,asking,if,I,would,be,willing,to,bring

单元作文 > :I,received,a,call,today,asking,if,I,would,be,willing,to,bring是由小学生作文网(www.zzxu.cn)为您精心收集,如果觉得好,请把这篇文章复制到您的博客或告诉您的朋友,以下是I,received,a,call,today,asking,if,I,would,be,willing,to,bring的正文:

第一篇:《扬州市2014高考英语阅读理解精品训练(21)及答案解析》

扬州市2014高考英语阅读理解精品训练(21)及答案解析

(一) [2013·衡阳八中高三六次月考]

I received a call today asking if I would be willing to bring food to a family in need. The mother was having a major operation and would be lying down for several weeks. Of course, I responded with an immediate “Yes!”. As I planned the meal in my head, I reflected on how many times over the years I had been asked to prepare food. I have done so countless times with a very open heart.

But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks. A woman from the church of our community stopped by each evening with some food. The gift of food was her small way of trying to ease our pain.

Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged babysitting for my two-year-old daughter, and brought lovely dinners to our house. Even when I was put in the hospital, my husband would bring cooked meals to my hospital room. How we relied on these dinners to feed my tired husband and young daughter.

Food is all about comfort. It feeds our bodies, but it can also feed our souls. When you hear people talking about their favourite holidays, it usually includes their feelings connected with sharing food. I know that I will have many more opportunities in my lifetime to prepare food for others. It is truly a gift I want to prepare and deliver to someone in need.

1. The author has given lots of food to others because________.

A. she is poor at cooking

B.she is a church member

C.she is friendly to others

D.she has received others' food 2. We can learn from the first paragraph that the author________.

A. had to stay in bed for several weeks

B.knew the family in need very well

C.was glad to be able to lend a hand

D.was tired of preparing food

3. Which of the following is TRUE about the author?

A. Her mother died when she was in hospital.

B. She didn't get enough food during her pregnancy.

C.She received food as well as comfort in her hard times.

D.She thinks offering food is the best way to show love.

4. What do we know about the author's family?

A. Her family is too poor to buy enough food.

B. Her family lives not far from a church.

C. Her husband is not good at cooking.

D.She has a babysitter taking care of her twins.

5. According to the passage, which of the following conclusions can we get? A. A good beginning makes a good ending.

B.One good turn deserves another.

C.Actions speak louder than words.

D.Every man has his faults.

【语篇导读】 作者的母亲过世的时候,社区教堂中的女人给她带过食物;作者怀孕的时候,社区教堂中的女人也同样给她带过食物,并帮她照顾她两岁的女儿。因此,今天有人需要帮助的时候,作者也非常愿意伸出援手。

1. D 细节理解题。根据第二段第一句“But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life.” 可知,作者乐于赠送食物给别人是因为她自己也曾经收到他们的许多馈赠,故选D项。

2. C 推理判断题。根据第一段第三句“Of course, I responded with an immediate ‘Yes!.’”可推断作者非常高兴能帮助别人,故选C项。

3. C 细节理解题。根据第二段第二句“When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks.”和第三段第一、二句“Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged babysitting for my two-year-old daughter, and brought lovely dinners to our house.”可知作者在她自己有困难的时候接受过他人的食物与照顾,由此判断选C项。

4. B 推理判断题。根据第二段第三句“A woman from the church of our community stopped

by each evening with some food.”可知教堂在作者生活的社区里面,即离她家不远,故选B项。I,received,a,call,today,asking,if,I,would,be,willing,to,bring

5. B 推理判断题。通过上下文可知,作者在自己困难的时候接受过别人的帮助,故如今她也非常乐意帮助别人,由此可得出这么一个结论:善有善报。故选B项。

C8[2012·湖南卷]

Harvard researchers have created a tough, low-cost, biodegradable(可生物降解的) material inspired by insects' hard outer shells. The material's inventors say it has a number of possible uses and someday could provide a more environmentally friendly alternative to plastic. The material, made from shrimp (虾) shells and proteins produced from silk, is called “shrilk.” It is thin, clear, flexible and strong.

A major benefit of the material is its biodegradability. Plastic's toughness and flexibility represented a revolution in materials science during the 1950s and '60s. Decades later, however, plastic's very durability (耐用性) is raising questions about how appropriate it is for one-time products such as plastic bags, or short-lived consumer goods, used in the home for a few years and then cast into a landfill where they will degrade for centuries. What is the point of making something that lasts 1,000 years?

Shrilk not only will degrade in a landfill, but its basic components are used as fertilizer (肥料), and so will enrich the soil.

Shrilk has great potential, the inventors said. Materials from which it is made are plentiful in nature, found in everything ranging from shrimp shells, insect bodies to living plants. That makes shrilk low-cost, and its mass production possible should it be used for products demanding a lot of material.

Work on shrilk is continuing in the lab. The inventors said the material becomes flexible when wet, so they’re exploring ways to use it in wet environments. They’re also developing simpler production processes, which could be used for non-medical products,like for computer cases and other products inside the home. They’re even exploring combining it with other materials,like carbon fibers, to give it new properties.

66. Paragraph 1 of the passage is mainly about shrilk's ________. A.remarkable design B.interesting name C.major features D.basic elements

A.Using it properly. B.Producing it cheaply. C.Developing its properties quickly. D.Evaluating its contributions fairly. 68. According to the inventors,shrilk has great potential partly because ________. A.it can help plastic degrade B.it can be found in living things C.its mass production has been realized D.its raw materials are abundant in nature 69. What are the inventors doing in the lab? A.Replacing carbon fibers with shrilk. B.Testing shrilk's use in wet conditions. C.Making shrilk out of used household goods. D.Improving shrilk’s flexibility for medical purposes. 70. Which of the following can be the best title for the passage? A.Recent Progress in Environmental Protection B.Benefits of Insects in Scientific Research C.The Harm of One-time Products D.A Possible Alternative to Plastic

【要点综述】本文是一篇科普说明文。介绍了科技新发现:从动物外壳提炼的具有可生物降解特性的材料以及它的广泛用途。

66. C 段落大意题。考查对段落主题的理解和判断能力。根据第一段Harvard researchers have created a tough, low-cost, biodegradable…可以推知,选项C符合文意。

67. A 细节理解题。考查对文章特定细节的理解和判断能力。根据文章第二段…however, plastic’s very durability is raising questions about how appropriate it is for one-time products…可以推知,选项A符合文意。

68. D 细节理解题。考查对文章特定细节的理解和判断能力。根据文章第四段Materials from which it is made are plentiful in nature, found in everything…可以推知,选项D符合文意。

69. B 细节理解题。考查对文章特定细节的理解和判断能力。根据文章最后一段so they’re exploring ways to use it in wet environments.可以推知,选项B符合文意。

70. D 主旨大意题。考查对文章整体的归纳理解能力。根据文章第一段The material’s …could provide a more environmentally friendly alternative to plastic.以及后文具体谈论的该材料优于塑料的内容可以推知,选择D符合文意。I,received,a,call,today,asking,if,I,would,be,willing,to,bring

C8[2012·湖北卷]

Brrriiinnng. The alarm clock announces the start of another busy weekday in the morning. You jump out of bed, rush into the shower, into your clothes and out the door with hardly a moment to think. A stressful journey to work gets your blood pressure climbing. Once at the office, you glance through the newspaper with depressing stories or reports of disasters. In that sort of mood, who can get down to work, particularly some creative, original problem-solving work?

The way most of us spend our mornings is exactly opposite to the conditions that promote flexible, open-minded thinking. Imaginative ideas are most likely to come to us when we're unfocused. If you are one of those energetic morning people, your most inventive time comes in the early evening when you are relaxed. Sleepy people's lack of focus leads to an increase in creative problem solving. By not giving yourself time to missing out on the surprising solutions it may offer.

The trip you take to work doesn't help, either. The stress slows down the speed with which signals travel between neurons (神经细胞), making inspirations less likely to occur. And while we all should read a lot about what's going on in the world, it would not make you feel good for sure, so put that news website or newspaper aside until after the day's work is done.

So what would our mornings look like if we wanted to start them with a full capacity for creative problem solving? We'd set the alarm a few minutes early and lie awake in bed, following our thoughts where they lead. We'd stand a little longer under the warm water of the shower, stopping thinking about tasks in favor of a few more minutes of relaxation. We'd take some deep breaths on our way to work, instead of complaining about heavy traffic. And once in the office—after we get a cup of coffee—we'd click on links not to the news of the day but to the funniest videos the web has to offer.

67.According to the author, we are more creative when we are ________.

A.focused B.relaxed

C.awake D.busy

68.What does the author imply about newspapers?

A.They are solution providers.

B.They are a source of inspiration.

C.They are normally full of bad news.

D.They are more educational than websites.

69.By “tune into your wandering mind” (in Para. 2), the author means “________”.

A.wander into the wild

B.listen to a beautiful tune

第二篇:《浙江省2016高考英语二轮练习:说理议论阅读理解(2)解析答案》

浙江省2016高考英语二轮练习:说理议论阅读理解(2)解析答案

说理议论(阅读理解)由 (2012全国Ⅱ,A)改编

Cold weather can be hard on pets,just like it can be hard on people.Sometimes owners forget that their pets are just as used to the warm shelter (住所) as they are.Some owners will leave their animals outside for a long period of time,thinking that all animals are used to living outdoors.This can put their pets in danger of serious illness.There are things you can do to keep your animal warm and safe.

Keep your pets inside as much as you can when the weather is bad.If you have to take them out,stay outside with them.When you‟re cold enough to go inside,they probably are too.If you must leave them outside for a long time,make sure they have a warm,solid shelter against the wind,thick bedding,and plenty of non-frozen water.

If left alone outside,dogs and cats can be very smart in their search for warm shelter.They can dig into snow banks or hide somewhere.Watch them closely when they are left outdoors,and provide them with shelter of good quality.Keep an eye on your pet‟s water.Sometimes owners don‟t realize that a water bowl has frozen and their pet can‟t get anything to drink.Animals that don‟t have clean and unfrozen water may drink dirty water outside,which may contain something unhealthy for them.

1.What do we learn about pets from Paragraph 1?( )

A.They are often forgotten by their owners.

B.They are used to living outdoors.

C.They build their own shelters.

D.They like to stay in warm places.

2.Why are pet owners asked to stay with their pets when they are out in cold weather?( )

A.To know when to bring them inside.

B.To keep them from eating bad food.

C.To help them find shelters.

D.To keep them company.

3.If pets are left on their own outdoors in cold weather,they may

A.run short of clean water B.dig deep holes for fun

C.dirty the snow nearby D.get lost in the wild

4.What is the purpose of this text?( )

A.To solve a problem. B.To give practical advice.

C.To tell an interesting story. D.To present a research result.

语篇解读:本文为说明文。全文从人们对宠物抵抗寒冷天气问题上所存在的错误做法展开,层层说明动物与环境的密切关系。

答案及剖析:1.D 事实细节题。从第一段“Sometimes owners forget that their pets are just as used to the warm shelter (住所) as they are.(有时宠物的主人忘记了他们的宠物和他们一样习惯了温暖的住所。)”可知答案。

2.A 事实细节题。从第二段“When you‟re cold enough to go inside,they probably are too.”可知作者建议在寒冷的天气里宠物主人需和宠物待在一起的原因是让宠物的主人明白什么时候该把宠物领进屋,故选项A正确。

3.A 事实细节题。根据文章第三段倒数后三句可知答案。根据最后一段第一句可排除B项;文中并未提及C、D两项内容。

4.B 主旨大意题。通读全文,尤其是各段首句,作者的写作意图是给读者一些饲养宠物的实用性建议。

【长难句子分析】

没有干净水或不冻水喝的动物可能在外面喝脏水,这可能会给他们带来不健康因素。

阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。

A survey of professors finds that most see online courses —but those who have taught

online are more open to their potential. Larry

Greenemeier reports The New York Times calls 2013“the

year of the MOOC(网络开放课程). ”But lots of

open

online courses still fail to get high marks from most educators.

In a recent survey of more than 2, 200 professors, only one in five thought that online courses could be as effective as classroom curricula(课程). Their biggest concern: limited interaction between teachers and students. The survey was done by Gallup and the website Inside Higher Ed. Respondents linked MOOC credibility to whether an online course was offered by an qualified school and to a student‟s ability to receive credits.I,received,a,call,today,asking,if,I,would,be,willing,to,bring

The doubt from the faculty of the schools isn‟t surprising. New technologies often turn those well-prepared products and services into goods without little excitement, something no teacher wants. On the other hand, refusing to change, especially when it involves computers, tends to be a losing strategy in most fields.

One of the important points in the data is that much MOOC criticism comes from faculty who‟ve never taught an online course. Of the 30 percent of professors polled(被投票的)who had taught a MOOC, most thought that online courses can deliver roughly the same results as the classroom ones.

【文章大意】2013年被称为“网络开放课程之年”。很多人都在质疑网络开放课程的有效性和它的可信度。有人认为这种课程把一些精心准备的产品和服务变成了平淡无奇的商品, 这些都不是老师们想要的。关于调查数据的可信度也遭到了质疑。

1. In the first paragraph, the underlined word“inferior”probably means.

A. better B. worse C. superior D. prior

【解析】选B。词义猜测题。从第一段中的“But lots of open online courses still fail to get high marks from most educators. ”可知很多教育家都认为这种课程不如课堂教学。

2. According to the passage, how many professors in the survey are in support of the equal effectiveness of online courses and classroom ones?

A. About 2, 200.

B. About 30 percent. D. About 440. C. About 50 percent.

【解析】选D。数字计算题。根据文章第二段In a recent survey of more than 2, 200 professors, only one in five thought that online courses could be as effective as classroom curricula得知, 接受调查的2 200个教授中, 有五分之一认为二者的有效性相等。故选D。

3. According to the text, which of the following statements is TRUE?

A. The professors are worried that the interaction between students and teachers is not enough.

B. New technologies often turn products and services into goods of high quality.

C. If you refuse to change, you will lose in most fields.

D. People who taught an online course gave us the exact data of the survey.

【解析】选A。推理判断题。根据第二段Their biggest concern: limited interaction between teachers and students. 得知被调查者担心这种网络公开课程会导致师生之间的互动不够。

4. What is the author‟s attitude towards the result of the survey?

A. Doubtful.

C. Worried. B. Optimistic. D. Proud.

【解析】选A。观点态度题。根据文章末段作者提出的对参与对象的质疑, 以及重复提出一些人对网络开放课程的支持可知, 作者对调查结果持怀疑态度。

阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。

I received a call today asking if I would be willing to bring food to a family in need. The mother was having a major operation and would be lying down for several weeks. Of course, I responded with an immediate“Yes! ”. As I planned the meal in my head, I reflected on how many times over the years I had been asked to prepare food. I have done so countless times with a very open heart.

But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks. A woman from the church of our community stepped by each evening with some food. The gift of food was her small way of trying to ease our pain.

Late

I,received,a,call,today,asking,if,I,would,be,willing,to,bring由小学生作文网(www.zzxu.cn)收集整理,转载请注明出处!原文地址http://www.zzxu.cn/danyuan/36509.html

文章评论
Copyright © 2006 - 2016 WWW.ZZXU.CN All Rights Reserved
小学生作文网 版权所有