当前位置:首页 > 年级作文 > 高一作文 > 正文
文章正文

2015-2016学年度沈阳市郊联体高三第二次模拟考试

年级作文 > 高一作文 > :2015-2016学年度沈阳市郊联体高三第二次模拟考试是由小学生作文网(www.zzxu.cn)为您精心收集,如果觉得好,请把这篇文章复制到您的博客或告诉您的朋友,以下是2015-2016学年度沈阳市郊联体高三第二次模拟考试的正文:

第一篇:《辽宁省沈阳市郊联体2015届高三第二次模拟考试英语试题(含解析)》

2014-2015学年沈阳市郊联体高三第二次模拟考试

英 语 试 卷

卷I(共三部分,115分)

第一部分:听力(略)

第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)

第一节:(共15小题;每小题2分,满分30分)

A

The Great Barn Adventure

One morning when I was 11, I explored the town‟s abandoned round grain barn(谷仓).I found a chained sliding door that was wide enough for me to pass through.

Inside, there was a heavy smell of dead mice in the dark. After my eyes adjusted, I noticed a shaft (竖井) that rose all the way to the top of the barn. On one side was a one-man elevator with a long rope and roller.

I stepped onto the platform and gave the rope a drag and the elevator began sliding up the shaft, but stopped halfway. After a brief panic attack, I noticed holes in the wall at regular intervals, forming a ladder. For reasons known only to an 11-year-old, I decided it would be better to go up than down. So, with shaking hands, I began climbing the wall.

After what seemed like forever, I reached the top of the shaft. I stood up, dusted myself off and found absolutely nothing of interest. It was just an empty room with a ladder leading up to the roof. I climbed all the way up here for this? Then I noticed a fire extinguisher(灭火器),which I‟d always wanted to shoot off. So this was the chance of a lifetime. I tried it, and, much to my surprise, the thing worked! It shot out a thick cloud of powder that instantly filled the room. I couldn‟t breathe. I was going to choke to death, and they‟d probably never even find my body.

Luckily, I remembered the ladder to the roof. I climbed up, popped the straw roof and saw a bright blue sky.

2015-2016学年度沈阳市郊联体高三第二次模拟考试

I suddenly realized the dust and powder pouring out of the top could draw attention. So when the dust had settled, I climbed down and slipped out of the chained door. I‟m not sure if I was more excited about being alive or about not being caught, but I ran all the way back home.

【文章解读】本文主要介绍了作者小时候在家乡谷仓的冒险经历。

21. When the author got inside the barn, he _______.

A. noticed a man on the elevator

B. opened the chained sliding door

C. saw many dead mice in the dark2015-2016学年度沈阳市郊联体高三第二次模拟考试

D. found a shaft leading to the top

【答案】D

【命题立意】考查细节辨析题。

【解析】根据文章第二段After my eyes adjusted, I noticed a shaft (竖井) that rose all the way to the top of the barn可知作者在谷仓里发现了通向顶部的竖井。故选D。

22. Which of the following is the right order of the author‟s adventure?

a. The elevator stopped halfway.

b. He entered the round grain barn.

c. He climbed to the top of the shaft.

d. He found a fire extinguisher and shot it off.

A. b-a-c-d B. a-c-b-d C. c-a-d-b D. b-c-a-d

【答案】A

【命题立意】考查细节排序题。

【解析】根据文章第一至四段文章将这几件事排序,第一段发生的是b,第三段发生的是a,由此可判断答案选A。

23. After getting out of the chained door, the author might feel _______.

A. inspired B. relieved C. surprised D. disappointed

【答案】B

【命题立意】考查细节辨析题。2015-2016学年度沈阳市郊联体高三第二次模拟考试

【解析】根据文章第四段I stood up, dusted myself off and found absolutely nothing of interest可知作者出来连锁门后感到很放松。Inspired感到激励的;relieved感到放松的;surprised感到吃惊的;disappointed感到失望的。故选B。

24.From the passage, we can learn that the author was probably a boy full of _______.

A. passions B. dreams C. curiosity D. imagination

【答案】C

【命题立意】考查判断推理题。

【解析】通读全文可知作者的好奇心很重,总想探索自己不知道的东西。passions激情;dreams梦想;curiosity好奇;imagination想象力。故选C。

B

Just 25 years ago, the top three career hopes for young people in Britain were teacher, banker and doctor. Now, they want to be sports star, pop star and actor, according to a survey by the Guardian newspaper.

Rachel, a character in the popular TV show Glee, may be said to speak for British teenagers. "Nowadays being nobody is worse than being poor." He said.

Emma Brockes, a reporter with the Guardian, believes it is "the bad influence of celebrity(名人)culture" that is to blame. "When children wanted to be doctor, it wasn't because they were really more interested in the functions of human organs than they are now; you go where the respect is." She wrote.

It could explain why there has been such an increase in levels of anxiety and depression. Dr Carlo Stranger, of Tel Aviv University, studied the sense of self for his new book The Fear of Insignificance: Searching for Meaning in the 21st Century. He told the Daily Mail that young people now are "affected by the close connection to the global entertainment network, which has turned ranking and rating people according to wealth and celebrity into an obsession(痴迷)."

"As humans, we naturally measure ourselves to those around us, but now we live in a global village. We are comparing ourselves with the most „important' people in the world and finding ourselves wanting," he said. Today, even high achievers constantly fear that they are insignificant when they compare themselves to success stories in the media.

The way out? Simply stop measuring your achievement through a fantasy of wealth and celebrity. Dr Strenger said that it is a process called "active self-acceptance through a constant search for self-knowledge through life."

"The fear of insignificance can only be overcome through strong individual and cultural identity over and above measurable achievement," he said.

【文章解读】本文主要介绍了作者对现代人崇尚娱乐明星、财富现状的担忧,期待年轻人回

归自然,追求健康的精神生活。

25. According to Emma Brockes, what causes the increasing level of anxiety?

A.Choices of future careers.

B.Access to the global network.

C.Bad influences of celebrities.

D.Endless comparison with others.

【答案】C

【命题立意】考查细节辨析题。

2015-2016学年度沈阳市郊联体高三第二次模拟考试

【解析】根据文章第三段的第一句话Emma Brockes, a reporter with the Guardian, believes it is "the bad influence of celebrity(名人)culture" that is to blame可知Emma Brockes名人的不良影响增加了她的忧虑。故选C。

26. Which of the following is true of Dr Carlo Strenger?

A.He is a newspaper reporter

B.He is the spokesman of teenagers.

C.He tells success stories on TV.

D.He is against ranking people with wealth.

【答案】D

【命题立意】考查细节辨析题。

【解析】根据文章第四段He told the Daily Mail that young people now are "affected by the close connection to the global entertainment network, which has turned ranking and rating people according to wealth and celebrity into an obsession(痴迷)."可知他反对人们用财富排名。故选D。2015-2016学年度沈阳市郊联体高三第二次模拟考试

27. Dr Carlo Strenger suggests that young people should.

A.seek active self-acceptance

B.stick to their own dreams

C.make great achievements

2015-2016学年度沈阳市郊联体高三第二次模拟考试

D.search for the secret of wealth

【答案】A

【命题立意】考查细节辨析题。

【解析】根据文章第五段Dr Strenger said that it is a process called "active self-acceptance through a constant search for self-knowledge through life."可知年轻人应该追求积极的自我实现价值。故选A。

28. The text is mainly written to .

A.talk about job choices

B.analyse a social phenomenon

C.encourage celebrity culture

D.introduce three famous people

【答案】B

【命题立意】考查主旨大意题。

【解析】通读全文可知作者主要是对年轻人现在的信仰所担忧,应是主要写给年轻人的。故选B。

C

We have information about over 300 volunteering opportunities with more than 250 local organizations (charities, statutory organizations such as hospitals and social services and community groups). We are a registered charity and our service is free of charge.

We do not run volunteering projects ourselves bur recruit (招募) volunteers for a whole range of organizations across Cambridge and South Cambs.

Volunteering Links

National Council for voluntary Organizations

A center to champion and strengthen the voluntary sector in the UK with advice, support and public policy.

Cambridge Council for voluntary Service

An independent registered charity to help community and voluntary groups in Cambridge, South Cambridgeshire and Fenland.

Volunteering Wales2015-2016学年度沈阳市郊联体高三第二次模拟考试

Voluntering and volunteer Centers in Wales.

Volunteer Development Scotland

Volunteering and Volunteer Centres in Scotland.

第二篇:《辽宁省沈阳市郊联体2015届高三第二次模拟考试理综物理试题 扫描版含答案》

辽宁省沈阳市郊联体2015届高三第二次模拟考试理综物理试题(扫描版)

第三篇:《辽宁省沈阳市郊联体2015届高三第二次模拟考试文综地理试题 扫描版含答案》

辽宁省沈阳市郊联体2015届高三第二次模拟考试文综地理试题(扫描版)

  • 从今年至2017年享受减半征收
  • 信阳市2014~2015学年度上期期末调研检测历史试卷答案
  • 信阳市2014-2015学年度高中毕业班第二次调研测试地理
  • 云南省学业水平考试政治必修一模拟
  • 信阳市2014-2015高一数学
  • 上海市闵行区2015-2016学年高一上学期期末考试地理试题
  • 乌市2015-2016高一物理必修一期末试卷
  • 乌鲁木齐地区2015-2016高一期末考试数学答案
  • 临沂市2015高一地理期末考试
  • 东莞市2014-2015学年度第一学期教学质量自查高一数学试卷
  • 东莞2014-2015年高一数学第一学期期末自查考试
  • 丰城中学20142015年高一上学期考试试题
  • 临沂市兰山区2015.12高一数学模块抽测题
  • 东城区高一化学期末检测
  • 六安二中2015年高一上学期数学期末考试试卷
  • 内江市20152016高一期末检测
  • 2015年滨州高一上学期政治期末
  • 南京2015-2016学年高一数学第一学期数学期末试卷
  • 2015庆云高一期末
  • 2015年南阳市高一年级期末质量评估
  • 2015邯郸市高一上半学期政治试卷
  • 2015~2016南阳市五校联考高一语文答案
  • 2015年潍坊高一期末考试地理
  • 2015高一期末武汉市物理试卷
  • 2015襄阳元月统考高一物理试题答案
  • 2015至2016巴中市高一期末考试
  • 2015温州市统考高一历史试卷
  • 2015~2016学年度第一学期模块检测高一数字试题答案
  • 2015襄阳高一调研试卷数学
  • 2015年德州高一期末物理试题答案
  • 2015年高一第一学期期末河北省数学调研考试卷及答案
  • 2015年秋学季无锡市普通高中期末考试试卷高一语文答案
  • 2015年湛江市高一期末试卷
  • 2015年泉州高一上历史期末考试题
  • 2015年会泽县高一年级数学考试题
  • 2015年高一上学期物理期末考试试卷
  • 2015高一期末数学试卷
  • 2015河南语文高一期末考试张学真
  • 2015石家庄期末政治试卷
  • 2015年4月14日早晨,,河南省实验中学
  • 2015高一寒假作业答案
  • 2015陕西商洛市高一物理试题上
  • 2015年滨州高一上学期期末考试数学
  • 2015至2016学年第一学期高一天一联考物理B试卷
  • 2015绵阳高一期末考试
  • 2015年高一天一大联考数学答案
  • 2015年宝安区高一上学期语文调研卷
  • 2015诸暨市化学期末试卷
  • 2015河南省高一上学期期末统考试卷
  • 2015泰安市高一物理期末考试答案
  • 2015-2016学年度沈阳市郊联体高三第二次模拟考试由小学生作文网(www.zzxu.cn)收集整理,转载请注明出处!原文地址http://www.zzxu.cn/nianji/gaoyi/116286.html

    文章评论
    Copyright © 2006 - 2016 WWW.ZZXU.CN All Rights Reserved
    小学生作文网 版权所有